Projectontwikkelaars

Eén van de grootste rampen van de huidige tijd is de dadendrang van projectontwikkelaars. Iedereen kan hun wanproducten aanschouwen in een willekeurige nieuwbouwplaats in Nederland. Extra droef stemt het wanneer deze broers van Satan oude stadskernen onder handen nemen. In collaboratie met overenthousiaste beleidsmakers vormen zij knusse en stille plekjes om in winstgevende bouwlocaties, waar alles op de schop gaat ten faveure van het grote geld.
    Eén van die knusse plekjes in Oud-West is poolcafé De Keu in de Eerste Helmersstraat. Op het stadsdeelkantoor is bedacht dat er meer pegels te beuren vallen op deze oergezellige 100 m2 van louter pooltafels. Daarom gaat het café in juli 2001 tegen de vlakte. Moge de bedenker van dit plan met kokende olie overgoten worden!
    Alle lezers die zich gisteravond in Nederland bevonden, herinneren zich wel de enorme regenbuien. Ik had met J* afgesproken bij eetcafé De Koperen Pan op de Eerste Constantijn Huijgenstraat. Doorweekt kwamen we tot de ontdekking dat het gesloten was en plaats moet maken voor een galerie voor hopeloze kunstenaars. Daarop besloten we naar eetcafé Anders op de Jacob van Lennepkade te gaan. Hier genoten we van een heerlijke maaltijd. Maar de topper van de avond was natuurlijk de poolwedstrijd in De Keu! J* ging in een twee uur durend titanengevecht met 9-5 de boot in, wat hem de volgende uitspraak ontlokte: “Ik zag letterlijk groen en geel. Over het algemeen lukte het me nog vrij aardig om mijn gekleurde ballen weg te spelen. Maar bij de laatste bal geraakte ik in een diep zwart gat. En het lukte me niet om daaruit te klimmen.” Maar ik sliep in ieder geval een stuk beter dan vorige week!