Corruptie in Moskou II

De lange-afstandsbus stond op het punt te vertrekken naar Jaroslavl. De hostess van het busstation had onze kaartjes gecontroleerd en wij namen plaats vooraan in de bus. De chauffeur had zijn raampje opengedraaid en rookte dromerig een sigaretje.
    Twee jongens met kaalgeschoren koppen liepen op de bus af en vroegen door het openstaande raampje iets aan de chauffeur. Deze antwoordde breed gebarend: “Nee jongens, dat kan ik echt niet doen. Jullie moeten bij de kassa een kaartje kopen.” De hostess draaide zich gealarmeerd om in de richting van de chauffeur. De jongens mompelden nog wat tegen de chauffeur en dropen toen af.
    Even later vertrok de bus van het busstation, maar we waren de hoek nog niet om of de chauffeur stopte even, liet de twee jongens die aan de kant van de weg al stonden te wachten binnen, en reed toen snel verder.

    » Moskou 2001