The Paladins

Gisteren gaven The Paladins een weergaloos concert in Tivoli. Deze oude rockers uit San Diego, die tien jaar geleden al frequent Nederland aandeden, waren te gast op het Utrechtse Bluesfestival. Omdat het altijd leuk is een gratis(!) concertje mee te pakken was Tivoli goed gevuld gisteravond. Na de eerste paar nummers van The Paladins bleek dat de zaal er zin in had. Dave Gonzalez bedankte schuchter voor het luide applaus dat zijn band na elk nummer ontving.
    Meegesleept door het enthousiaste publiek haalden gitaarvirtuoos Gonzalez en contrabassist Yearsley steeds bijzondere klanken uit hun instrumenten en na een uur spelen stond de zaal volledig op zijn kop. Het onvermoeibare trio bleef in hoog tempo doorspelen en omdat de jongens zo goed op elkaar ingespeeld waren, werd het voor iedere bezoeker, met name voor diegenen die nog nooit van The Paladins gehoord hadden, een onvergetelijke avond. Pas na 2 uur spelen vond de band het welletjes en lieten zij het lamgeslagen publiek verdoofd achter.
    Deze zinderende avond verdrong alle andere concerten van dit jaar (De Kift, Fireside, Placebo, Guano Apes) naar een betekenisloze achtergrond en was minstens zo goed als het onvergetelijke optreden van Papa Roach.