Bevrijd de Rijswijkse chimpansees!

Greut.nl ontving het volgende bericht. Wij rekenen op uw actie en steun:
    “Dag in dag uit slijten ruim 1600 apen een lang en dieronterend bestaan in het proefdiercentrum het BPRC in Rijswijk. Er zitten onder meer makaken, dwergaapjes en ook chimpansees. Dagelijks worden er op de dieren proeven gedaan. Proeven waarvan het nut en de noodzaak erg omstreden is. Zeker het gebruik van chimpansees. Rijswijk is zelfs de enige plek in Europa waar nog chimpansees gebruikt worden in experimenten. Daar moet een einde aan komen!
    Al ruim een jaar voert de Dierenbescherming actie. De minister heeft beloofd een einde te maken aan al dit dierenleed, bijvoorbeeld door en verbod op het experimenteren met chimpansees. Ook zijn andere beloften moeten worden nagekomen. Het dierproefcentrum het BPRC moet dicht! Voor de apen moet een goede oplossing worden gezocht.”
    » Teken de online petitie!
    » Meer apennieuws!