Linares – de 4e ronde

Vandaag is er weinig boeiends gebeurd in Spanje. De uitslagen van de 4e ronde:
    Adams – Vallejo 1/2 – 1/2
    Ivantsjoek – Kasparov 1/2 – 1/2
    Ponomariov – Sjirov 1/2 – 1/2
    Anand vrij
De stand:
1. Adams 2 (uit 3)
2. Sjirov, Vallejo 2 (uit 4)
4. Anand, Ponomariov, Kasparov 1,5 (uit 3)
7. Ivantsjoek 1,5 (uit 4)
    Terwijl in Linares weinig spannends plaatsvindt, staat in Cannes de wereld op zijn kop. Anatoli Karpov (wie kent hem nog?) heeft vandaag alleen de leiding genomen door Peter Leko te verslaan. De vernedering van Morozevitsj kent voorlopig nog geen grenzen. Als een Loek van Wely in Wijk aan Zee ging de Rus vandaag opnieuw de boot in. Na zijn verlies tegen de Fransman Nataf is zijn droeve score slechts 0,5 uit 5. Morgen treedt Morozevitsj aan tegen onze eigen Barejev .