C# houdt je scherp!

Greut.nl moest voort in de vaart der volkeren. Daarom was ik gisteren naar de computerafdeling van Scheltema gegaan om een boek te kopen over C#, de nieuwste programmeertaal van Microsoft. Aangezien dat soort boeken niet voor onder de 50 euro te koop zijn wilde ik een aantal handboeken gedegen vergelijken. Uiteindelijk had ik er een waarvan ik dacht “Die neem ik!”.
    Ik legde alle andere boeken terug en pakte van het boek dat ik wilde hebben het tweede van de stapel (nooit het bovenste boek nemen, want daar heeft iedereen met zijn vieze, vette vingers al aan zitten friemelen)!
    Glimmend van trots kwam ik op mijn werk aan en verkondigde tegenover de samengedromde programmeurskliek dat ze wel in konden pakken met hun ASP en Javascriptjes, de nieuwe core business was C#. Overtuigend toonde ik het nieuwe leerboek.
    “Wat nou, Tom? C++? Is dat nieuw? Of heb je ook nog wat boeken over Pascal meegenomen?” Verbouwereerd keek ik naar het boek over C++ dat ik in mijn handen had. C++ is niet geheel “cutting edge”, maar een al jaren bestaande programmeertaal.
    Onder joelend hoongelach droop ik af. Snel terug naar Scheltema om deze onvermoede wisseltruc goed te maken.
    Ik vrees dat ik de komende weken meermalen het mikpunt van spot zal zijn…