Grafheuvel in de tuin van de onderburen

Vorige keer spraken we reeds over de nieuwe vijver die onze onderburen in een nacht hadden laten aanleggen. Deze vijver is inmiddels leeggelopen. Maar er is iets schokkends voor in de plaats gekomen.
    Egyptenaren sloegen hun doden op in pyramides, de Hunnen bouwden er een speciaal Bed voor en de Vikingen begroeven hun leiders met schip en al in grafheuvels. Welke traditie nu precies voortgezet is in 2002 is voer voor sociologen, maar sinds maandag beschikken onze onderburen over een heuse grafheuvel in de tuin.
    Wie of wat er precies begraven ligt, is vooralsnog een raadsel. Zo hadden ze een hond, Rocky, maar die is al maanden pleite. Het lijkt mij sterk dat dat arme beest nu pas “eervol begraven” is. Wel is het zo dat ik in de afgelopen dagen maar één van de twee jongens van beneden gezien heb. Maar soms zie ik ze weken niet, dus ik moet voorbarige conclusies uitsluiten.