The Mars Volta – De Melkweg

3 maart speelden The Apes, The Mars Volta en Les Savy Fav in de Melkweg. The Apes waren al het opruimen toen wij binnenkwamen en Les Savy Fav was strak, maar totaal geflipt, zodat ik mij maar concentreer op het korte, maar verpletterende concert van The Mars Volta.
    In The Mars Volta spelen de restanten van de opzienbarende Amerikaanse band At The Drive In, aangevuld met ondermeer een fantasische, energieke drummer, die – misschien onbedoeld – het middelpunt van het concert vormde. Als een octopus beroerde hij onvermoeibaar alle drums en bekkens tegelijk. De overige bandleden richtten zich onophoudelijk op hem, wanneer zij hun snoeiharde interpretatie van een “Free Jazz-jamsessie” gaven. Toen de basedrum-pedaal brak, was het duidelijk dat zonder deze drummer The Mars Volta onthand was en niet méér zou kunnen brengen dan wat gejank uit een oefenruimte.
    De zang en de gitaar van The Mars Volta zijn vrijwel rechtstreeks van At The Drive In gekopieerd, alleen is de muziek nu nog ontoegankelijker geworden, wat beslist niet wil zeggen dat dat een achteruitgang is. Het maakt wel zeer nieuwsgierig naar de EP “Tremulant” die deze maand zou moeten verschijnen.
    Twee live-nummers kunnen hier gedownload worden.

Update 12-9-2003: Enorm balen dat het concert van gisteren al uitverkocht was. Ik had er graag heen gewild.

    » The Mars Volta
    » Recensie over Les Savy Fav
    » Recensie op Dlask