Keizer Augustus (Gaius Julius Caesar Octavianus)

Greut.nl wordt bestookt met e-mails met de vraag waarmee de redactie “het zo druk” had de afgelopen dagen. Wel, het antwoord kan niet langer verborgen blijven. Ik moest voor mijn lessen Italiaans op de volksuniversiteit een spreekbeurt houden over de Italiaanse geschiedenis.
    Een pittige opdracht. Daarom besloot het niet moeilijker te maken dan het al was en hield een referaat over Keizer Augustus. Over wie?
    Keizer Augustus was de opvolger van Julius Caesar die in 44 voor Christus werd vermoord (dat is al een behoorlijke poos geleden). Met Augustus begonnen honderden gloriejaren van het Romeinse Rijk.
    Mijn informatie was dermate interessant dat ik er maar even een aparte site voor gebakken heb. Niet in mijn steenkolen-Italiaans, maar gewoon in het Nederlands.

» Gaius Julius Caesar Octavianus – de eerste keizer van het Romeinse Rijk.