De wolven willen meer

De gekte van Mat Herben begint steeds ernstigere vormen aan te nemen. Nu heeft hij de wens geuit dat de LPF, de VVD en het CDA elk 5 ministersposten krijgen. Aan die wens kan alleen maar een dubieuze berekening ten grondslag liggen, want objectieve maatstaven wijzen uit dat het CDA bijna twee keer zo groot is als beide andere partijen en dus “de helft van het aantal ministersposten min één” zou moeten krijgen. Politiek gezien lijkt mij dat ook zeer wenselijk, want de programma-arme LPF begint zich langzaam te ontpoppen als een verlengstuk van de VVD.
    Stel je voor zeg: 5 + 5 = 10 VVD-ministers! Dat betekent: meer asfalt, meer milieu-verontreiniging, meer boren in de Waddenzee, meer Vinexwijken, meer asielzoekers, meer belastingvoordeel voor de rijken, meer bouwbedrijven met meer subsidie, meer soaps op RTL4, meer arbeidsconflicten, meer helikopters voor Defensie, meer vastlopende Windows-PC’s, meer afgedankte politici als burgemeester, meer schoenenwinkels in de Kalverstraat en meer consumptie-maatschappij…
    Jan-Peter, zet je schrap! De wolven willen méér.

    » LPF wil vijf ministersposten (nu.nl)
    » Iosif Vissarionovitsj Herben