Inpakken en opzouten: Femke Halsema

Een aantal partijen heeft bij de afgelopen verkiezingen fiks verloren. GroenLinks rekende op 17 zetels en kreeg er 10. Net als de PvdA weten de spreekbuizen van GroenLinks dat verlies aan de kiezer en niet aan het falen van de eigen partij.
Foute FemkeFemke Halsema, nummer 2 van de GroenLinkse kieslijst, geeft in het laatste nummer van Vrij Nederland helder aan waar de schoen wringt. Niet de almachtige politici van GroenLinks hebben zich de zak over de kop laten trekken; de domme kiezertjes, wiens handen stevig vastgepakt hadden moeten worden, hebben zich laten misleiden door verkeerde signalen.
    In het VN-artikel Links vindt zichzelf opnieuw uit zegt GL-kamerlid Azough dat het afgelopen moet zijn met de “betutteling”. Aan haar collega Femke Halsema zijn deze woorden niet besteed. Zij betuttelt er als vanouds nog aardig op los: “We moeten mensen leren de moderne cultuur te aanvaarden”.
    De meeste politici beloofden de laatste tijd meer naar de kiezer te luisteren. Femke heeft daarentegen de wijsheid in pacht en zal ons wel vertellen hoe de wereld in elkaar steekt. Aan zo’n troela hebben we geen behoefte. Afserveren die hap!