Kakkerlakken verlaten hun kieren

Het grote verschil tussen de commerciële en de publieke omroep is dat de commerciëlen zelf hun geld beuren, terwijl de publieken hun hand ophouden bij de belastingbetaler. Die belastingbetaler moet trouwens wel betalen, anders krijgt hij Justitie op zijn dak.
    Veel mensen vinden dat de publieken programma’s zouden moeten uitzenden die de commerciëlen laten liggen. Als die laatsten een spelprogramma maken, maar geen nieuwsuitzending, dan verwacht men van de publieken dat zij dan die nieuwsuitzending verzorgen en dat spelprogramma laten zitten. Helaas is het momenteel zo dat de publieken dan juist ook een spelprogramma gaan uitzenden, en het liefste op hetzelfde tijdstip, zodat je als kijker gedwongen bent mee te doen aan beeldbuisinfantilisering.
    Een belangrijke boosdoener in deze achterlijke situatie is de “netmanager”. Een netmanager (voor de radio heet zo iemand “zendercoördinator”) is een persoon die er streng op toeziet dat er geen vreemde stukjes vlees in de eenheidsworst komen. Zij vormen een zeer schadelijke en niet uit te roeien groep betweters die bepalen wat het Nederlandse publiek slikken moet. Reorganiseren heeft ook geen zin met die gasten, want na de reorganisatie blijkt dat je je goeie mensen kwijt bent, terwijl die bralaap nog op zijn plaats zit.
    Nu had er weer eentje verzonnen dat actualiteitenprogramma Nova niet genoeg op Barend en Van Dorp lijkt. Daarom ontslaat hij Kees Driehuis en Rob Trip en plant zijn eigen reet in hun warme bureaustoelen. Dat gaat wel erg ver! Tot nog toe bleef de invloed van deze mediakakkerlakken beperkt tot achter de schermen. Ik wil niemand meer horen mekkeren over de belangenverstrengeling van Berlusconi (die in Italië zowel de publieke als de commerciële zenders onder zijn voogdij heeft) totdat deze situatie ongedaan gemaakt is!
    Maar Nederland is geen land voor actie. Kees Driehuis heeft zijn vijand Van Nieuwkerk niet het raam uitgesmeten, in zijn gezicht gespuugd of een stiletto tussen de ribben gepland, nee, Driehuis heeft zich ziek gemeld…
    En daarom blijft Nederland 3 een slap aftreksel van RTL 4, is Radio 2 exact hetzelfde als Radio 10 Gold, en staat Radio 3 in een onmogelijke spagaat tussen Radio 538 en Kink FM…

    » Nova had een ontzettend saaie setting (NRC)