Pim Fortuyn in Rusland

Het verschijnsel Pim Fortuyn staat niet alleen. In Rusland hebben ze er ook één rondlopen: Vladimir Zjirinovski. Op een congres van zijn partij LDPR (de naam lijkt zelfs op de LPF) zei Zjirinovski vandaag dat de Russen er niet zijn om “ongenode gasten te onderhouden. De Russische bevolking heeft het recht om zelf gastheer in eigen land te zijn”.
    Zjirinovski richtte zich met de volgende woorden rechtstreeks tot de “arme Aziaten en Afrikanen” in Rusland: “Jullie hebben nu gezien hoe men in een fatsoenlijk land leeft, dus ga terug naar je eigen land en bouw daar scholen en ziekenhuizen, en krijg één of twee kinderen, en niet meer.”
    Voor de Joodse inwoners van het grootste land ter wereld had Zjirinovski nog in minder bedekte termen de volgende boodschap: “Russen hebben geen ander vaderland dan Rusland. Alle andere volkeren hebben hun eigen, onafhankelijke staat. Dus waarom passeren zij zo gemakkelijk onze grens om hier jaren of eeuwen te komen wonen?”.
    De voetbalfanaten die eergisteren de binnenstad van Moskou kort en klein sloegen staan politiek gezien niet alleen.

    » Zjirinovski in het nieuws
    » Homepage LDPR