Coldplay – HMH

“Parachutes” heette het veelbelovende debuut van Coldplay. Rustige, gevoelige gitaarmuziek voor bij de haard. Wat zo’n band in hemelsnaam in de Heineken Music Hall had te zoeken was mij onduidelijk.
    Drie keer is scheepsrecht, hoopte ik toen we naar de HMH fietsten. Maar het werd drie keer niks. Uren in de rij staan… Om binnen te komen, om voor 4 gulden 40 je rugzakje achter te laten bij de garderobe, bij de wisselautomaten om HMH-muntjes te kopen (euro’s zijn hier namelijk niet geldig) en bij het podium eer het concert eindelijk eens begon. De klad zat er flink in voor er ook maar één noot gespeeld was.
    Ai – en wat een strakke show speelden die jongens opeens! De nummers drie keer zo ruig als op cd: dat kwam goed over door de megahoge speakers van de bierhal. De zanger bleek helemaal geen iel ventje met bril te zijn die gevoelige liefdesliedjes zong, maar een charismatische, swingende publieksmenner die de hele zaal vakkundig opzweepte. Coldplay moet een grote band zijn in de UK, want een bierhal met 5000 fans vormde geen enkel probleem voor de humoristische jongens. Nieuwe nummers van de aankomende cd werden moeiteloos gemengd met de oude hits. Jammer dat het publiek elk nummer uit volle borst placht mee te zingen. Alsof we bij Frans Bauer stonden…

Summary in English for our non-Dutch visitors
Coldplay played very well in Amsterdam. However, the public behaved like visiting a Backstreet Boys concert. The Music Hall is a commercial monster, which should never have been build. See each other next time in the Milky Way!

    » Coldplay
    » Bierhal Zuid-Oost