Derderangsburgers

De NVV, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, vindt dat minister Brinkhost de varkenshouder als “tweederangsburgers” heeft behandeld. Vice-voorzitter W. van Gemert: “Het is maar goed dat de minister volgende week vertrekt. Ik hoop hem nooit meer tegen te komen.”
    Nadat een paar jaar geleden als direct gevolg van de intensieve veehouderij de varkenspest uitbrak en een aantal varkenshouders over de kop ging, heeft de staat uit de zak van de Nederlandse belastingbetaler miljoenen euro’s in deze sector gestoken. Dit geld had nog beter aan Saddam Hussein gestuurd kunnen worden.
    Want natuurlijk is er nu weer wat aan de hand. Varkens moeten vetgemest worden, en snel ook, want dan leveren ze meer geld op. Daarom gebruiken varkensboeren het verboden hormoonpreparaat MPA. Uitermate vervelend is het echter wanneer met dit preparaat verrijkt voedsel per ongeluk in de voederbak van het vrouwtjesvarken terechtkomt, want bijverschijnsel is dat het de vruchtbaarheid van zeugen negatief beinvloedt. Wel, dat is nu gebeurd en de pleuris is uitgebroken.
    Samen met de kippenhouders vormen varkensboeren de fine-fleur van de bedriegers van de vleesetende consument en de absolute schenders van de rechten van het dier. Deze mensen verdienen geen mededogen of bakken met gemeenschapsgeld, maar horen samen met de bolletjesslikkers in een krap grenshospitium thuis.

    » ‘Varkenshouder treft geen blaam in hormoonschandaal’
    » Heeft de consument dan toch gelijk?
    » Varkens in nood