IJzige Blues, verborgen vrachtwagens en Kristofer Astrom

AstromAls de zanger van Fireside solo gaat, verwacht je dezelfde rammelige gitaarherrie als bij Fireside, maar dan bereid onder een iets ander sausje.
    Niets is minder waar. Kristofer Åströms uitstapje “Northern Blues” bevat verrassend rustige nummers, die direct van Bob Dylan gejat zouden kunnen zijn. Blues van de ouwelullenplank dus, wie zit daar nu op te wachten? De kracht van de cd ligt ook niet in de simpele composities of de afgemeten zang. De sterke kant van “Northern Blues” ligt in de Noordse atmosfeer. Åström komt uit Noord-Zweden, en de blues uit deze streek klinkt geweldig anders dan die van de Amerikaanse prairie. Killer, stiller, niet treuriger, maar wel eenzamer.
    In sommige nummers komt dit prachtig tot uitdrukking in een ijzige gitaarriff, die jankt als een poolhond, zoals in het prachtige “Connected”. De uitgestrekte, verlaten Noordse bossen vind je terug in “How can you live with yourself” en “You don’t know how good you are”. De jacht van de wolf klinkt in “Not there”, terwijl de poolwind je bij de lurven grijpt in “Summer version”.
    In Zweden heeft Åström al een vette nummer 1 hit gehad met “All lovers hell”. De nietszeggende clip bij dit nummer kun je bekijken op Åströms website. Daar vallen ook twee andere nummers te beluisteren, zodat je zeker weet dat je als een speer naar de platenwinkel moet rennen!

    » Homepage Kristofer Åström