Le fabuleux destin d'Amelie Poulain

De film draait al een godseeuwigheid in de Amsterdamse bioscopen en gisteren zijn we hem maar eens gaan zien: Le fabuleux destin d’Amelie Poulain. Iedereen die ons de film aanraadde kon nou niet precies zeggen waar hij over ging, maar benadrukte dat het een film met erg mooie beelden was. Omdat het huidge aanbod in de cinema louter Amerikaanse drek en Spaanstalige erotiek betreft, moesten we maar eens gaan bekijken waarom Amelie – de film zonder verhaal – zo mooi was.
    Dat van die mooie beelden was onomstotelijk waar. Prachtige shots, aparte kleuren, bijzondere beelden, soms bijna een foto of een schilderij. Dat de film geen verhaal zou kennen is raar, dat verhaal is namelijk zo klaar als een klontje: Amelie is een jong meisje op zoek naar liefde. Op een gegeven moment beeldt zij zich in dat ze verliefd is, maar durft de gelukkige niet direct te benaderen (welk jong meisje durft dat wel?). De trucjes waarmee zij de verbaasde jongen in haar netten weet te verstrikken zijn grandioos.
    Wie de film nog niet gezien heeft mist zeker iets en kan nog in vele theaters terecht!

    » Nederlandstalige site over Amelie
    » De Franse site (mooi!)
    » Het filmaanbod in Nederland