Tour de Fin

Jawel, dames en heren, Le Grand Boucle is voorbij. Geheel onverwacht heeft een Amerikaanse wielrenner uit de Verenigde Staten de hoofdprijs, een gele trui, gewonnen. Maar – veel belangrijker natuurlijk – wie sleepte de hoofdprijs in de “Tour de Primair” in de wacht?
    Tja, eigenlijk was het al na de proloog een bekeken zaak. De “dappere derailleurs” domineerden dit jaar de Tour de Primair. Als Indurain in zijn beste dagen werd de overwinning reeds in de eerste etappe waar het om draaide, veilig gesteld. Met een prachtige 2115e plaats (van de 20.000!) schitteren de “dappere derailleurs” aan het firmament van de onverslaanbare Tourleagues.
    Stuitend daarentegen was de prestatie van “Forza Jakob Piil”. Na de 419e positie van 2001 werd hier toch meer van verwacht. Ook in de league “Bedrijf Voorwaarts” wist hij niet zijn stempel te drukken. Onbegrijpelijk is dan ook de afwezigheid van wielrencoureur Jakob Piil in het team van “Forza Jakob Piil” in de beruchte 18e etappe, waarin Piil de derde plaats bemachtigde, hoewel hij recht had op de eerste, ware hij niet uit zijn schoenbeugel geschoten…
    Opbeurend zijn de prestaties van Strumse. Nog erg wisselvallig, maar een hoop voor de toekomst. Een ware Chavanel, of Basso, zeg maar.
    Strenge vermaningen gelden er voor de teams “Wingard” en de “Akoeninploeg”. Spookploegen mee laten rijden – dat kan natuurlijk niet. Voor straf beginnen jullie volgend jaar onderaan!
    En dan, Dlask… Een sluitende verklaring voor zijn bedroevende prestaties verwacht ik zeer spoedig op dlask.nl of op de de voorwaarts-pagina.

De uitslagen van 2002