Tour de Primair – Afrekening op de Ventoux

De etappe naar de Mont Ventoux is begonnen. Iedereen heeft net op tijd zijn team bij de Rondemaster aan kunnen passen, nadat die klotesite gisteren de hele avond weer onbereikbaar was.
    De helden in het team van “Forza Jakob Piil” zijn Raimond Rums (de Litouwse naamvalsuitgang -as kan gewoon weggelaten worden, Rumsas heet dus gewoon Rums, net zoals greut in het Litouws eenvoudig greutas zou heten) en naast Rums rijdt in ons team ook de veelbelovende Italiaan Basso mee, want als je “Laag” heet, weet je wat het is om van diep te moeten komen. En de beklimming van de Ventouxberg begint op 210 meter boven NAP en eindigt pas op 1912 meter!
    De league “Tour de Primair” wordt al van meet af aan geleid door het team van de “Dappere derailleurs”. “Forza Jakob Piil” zal er nog een zware kluif aan hebben hem van die eervolle eerste plaats te verstoten!
    Chapeau voor de prestaties van team “Strumse”! Nadat haar wielerploeg vrijdag in het Dagklassement een bewonderenswaardige 29e positie bereikt had, zat zij gisteren opnieuw van voren met Boogerd en Brochard op een 3e en 4e plek! Dlask lijkt op een niet meer te overkomen achterstand gezet.
    Opmerkelijk zijn de prestaties van de Akoeninploeg. Dit team is inmiddels afgezakt naar een 20009e plek en moet zelfs spookploegen als “Wingard”, waar alleen vriend Lance in meerijdt, voor zich dulden. Hoewel, de rode lantaarn kan natuurlijk ook een felbegeerde trofee zijn!