Kink in de kabel

Ik luister liever naar de radio dan dat ik tv kijk. De radio staat meestal afgestemd op Kink FM, de beste zender voor toegankelijke alternatieve muziek.
    Vroeger was het feest wanneer de VARA op Hilversum 3 mocht uitzenden. Tot zij opeens (in 1987?) Madonna programmeerden. Binnen enkele jaren was het gedaan met het alternatieve imago van de VARA. Tegenwoordig hoor je het verschil met Sky Radio niet meer.
    Kink FM programmeert de laatste tijd steeds meer muziek die we al kennen van de commerciële zenders en 3FM. Het gebeurt sneaky, volgens de bekende sandwich-formule: Van Dik Hout wordt gedraaid tussen Alec Empire en Weezer.
    Naast het huisvrouwenprogramma “Alternative 80s”, waarin niet de Pixies, Big Black of de 7 Seconds voorbij komen, maar hemeltergende acts als Scritti Politti, gaat nu langzaam de rest van Kink voor de bijl. De eigenaar van Kink FM, Veronica Omroep Organisatie, stuurt doelbewust aan op een Radio 3FM-formule. Het almaar toenemende oeverloze gelul in het programma “Avondland” duidt hier op.
    Kink FM heeft nu de situatie van de VARA in 1987 bereikt: “Kiezen we voor alternatief en blijven we een randverschijnsel of kiezen we voor commercieel en gaan we op in de grote popbrei van de Nederlandse radio.”
    Aangezien in die brei de meeste goudstukken liggen zal het de commerciële kant wel opgaan. Mijn nieuwe favoriet daarom: Radio 100.

    » Of stel je eigen programma samen op 3 voor 12