Kleine Karsten pakt de Paak

Karsten Reiniers had er vorig jaar helemaal tabak van, investeerde al zijn centjes in een dure camera en trok onbevangen als Popeye naar de heetste brandhaard die de wereld op dat moment had: Afghanistan. Vlak nadat de Amerikanen met hun daisy cutters de Afghaanse bodem omgeploegd hadden, bezocht hij gebombardeerde opleidingskampen van Al Qaeda. Hier schoot hij bijzondere plaatjes, waaronder een inmiddels reeds beroemd geworden foto van een foto van Mullah Mohammad Omar (in de serie “War on terrorism”).
    Bijna net zo actueel en misschien nog schrijnender is zijn prachtige fotoreportage over steenbakkers in Pakistan. Reiniers toont aan dat aan de onderkant van de Pakistaanse samenleving vluchtelingen uit Afghanistan het harde werk opknappen. Hoe die kleine gozertjes in de pauze nog puf hebben om in de zinderende hitte een balletje te trappen is mij onduidelijk. Maar het is niet voor niets dat het grote fotobureau Corbis Sygma juist deze serie opgekocht heeft.
    Veel van de foto’s staan nu online en zijn te bezichtigen op Now the time has come. Bekijk ook absoluut de serie “Brick Labourers”!

    » Now the time has come