Stenen sieren de vrouw?

Dit is een doorgestuurde oproep:
Zoals je misschien al in de krant had gelezen is de Nigeriaanse Amina Lawal veroordeeld tot de doodstraf omdat ze een kind heeft gekregen van haar vriend waar ze niet mee getrouwd is. Zodra het kind van de borst is, wordt Amina tot aan de borst ingegraven en gestenigd. Amnesty International is hiertegen een wereldwijde actie begonnen. Als je naar onderstaande link gaat, vind je daar een petitie die je kunt ondertekenen door je naam eronder te zetten.

    http://www.mertonai.org/amina/OpenLetter.htm

Het heeft zeker zin om de petitie te ondertekenen, want een actie die een paar maanden geleden werd gehouden voor een Nigeriaanse vrouw in dezelfde situatie heeft ertoe geleid dat zij alsnog werd vrijgesproken.

    » Amnesty Merton Group (initiators)
    » Amnesty International Nederland