Jakob Piil opnieuw oppermachtig

Van onze sportredactie – Met grote overmacht en ogenschijnlijk betrekkelijk gemakkelijk heeft de Deen Forza Jakob Storm Piil vandaag Parijs – Tours op zijn naam gebracht. In de finale was hij de geniepige Jacky Durand op kracht te snel af. De Fransman, die als een galbak een beetje in het wiel van Piil hing, dacht hem in het eindsprintje te kunnen kloppen, maar gelukkig spoog onze held hem figuurlijk in het gezicht door vlak voor de meet vrolijk langszij te komen. Met ongekende power drukte het nog net even zijn wiel voor dat van de achterbakse Fransman over de finishlijn.
    Het betekende de zoveelste overwinning voor de talentvolle Deen, die eerder alle cracks kleineerde in de Tour de Suisse, daarna de Ronde van Denemarken op zijn naam schreef en afgelopen zomer ook veel indruk maakte in de Rondemaster.