Ram er op los, Ton!

In plaats van netjes te vragen of zij de LPF-fractiekamer binnen mochten treden, stampte het journaille met hun lompe poten naar binnen. Net op het moment dat de LPF-fractie op barsten stond en de onderlinge verhoudingen op scherp stonden. Terecht stuurde LPF’er Alblas daarom de ongevraagde fotografen met ferme taal naar buiten.
    Kranten schreeuwen nu moord en brand na de kaakslag van LPF-parlementariër tegen een fotograaf van het Parool. Sensationele foto’s van een flink uithalende Alblas, een verschrikte fotograaf en een voor het bloed wegduikende Winny de Jong ontsieren nu al dagenlang de krantenpagina’s.
    Waarom moet dit “nieuws” nu weer zo uitgezogen worden? En waarom wordt het zo eenzijdig belicht? Is de persvrijheid soms weer in het geding? Natuurlijk vinden de kranten het leuk om de LPF te kakken te zetten, maar enig begrip voor Alblas lijkt mij op zijn plaats.
    Nergens wordt genoemd wat voor een opdringerige zuigers journalisten kunnen zijn. Die fotograaf wist toch dat de LPF’ers behoorlijk geirriteerd waren. Maar nee hoor, als een troep hongerige wolven stortten zij zich naar binnen.
    Als een onbeschofte idioot ongevraagd mijn huis binnen zou dringen zou ik hem ook een rechtse directe geven. Ik hoop dat ik dan net zo goed kan uithalen als Ton Alblas!