Sigur Rós – De Melkweg

Sigur Rós in De Melkweg - 9 oktober 2002Gisteren speelden de schuchtere jongens van het IJslandse Sigur Rós in de De Melkweg in Amsterdam. De roem van hun laatste cd “Agætis Byrjun” was de band vooruitgesneld. De rij voor de Melkweg stond tot op het Leidseplein en de zaal was afgeladen vol.
    Al snel werd duidelijk dat de muziek van de 4 jongens van Sigur Rós en de 4 meisjes van het begeleidende strijkkwartet Amina niet geschikt was voor de rokerige kroegsfeer van The Max. De luchtververser maakte meer herrie dan de band. Anderhalf uur stokstijf staan kijken naar hun bijzondere luistermuziek was behoorlijk vermoeiend. Op het podium biedt Sigur Rós geen performance-show en hun optredens lijken ook meer bedoeld voor de Stadsschouwburg.
    Toch maken de ijle stem van zanger Jónsi, het grommende onweer van de gitaar als hij met een strijkstok bespeeld wordt, en de plotselinge, alles overrompelende geluidserupties ons zeer benieuwd naar de cd “()” die eind deze maand verschijnt.

    » Sigur Rós
    » De band biedt een schat aan te downloaden muziek aan op hun site!
    » Mooie rapportage door Luxen