Adaptation

Voor vele filmliefhebbers was Being John Malkovich een ware revelatie. “Hoe kon een Hollywoodfilm zo anders zijn?? Prachtig!”
    Ik dacht alleen maar : “Ga dan niet naar een Hollywoodfilm als je geen Hollywoodfilm wil zien.” Maar OK, de meeste lovende kritieken waren afkomstig van filmrecensenten en die hebben nu eenmaal geen keuze, zij moeten alle films bekijken die uitkomen. Zij krijgen dus alle drek over zich heen.
    Affijn, Being John Malkovich was best een aardige film. Reden genoeg om in elk geval nieuwsgierig te zijn naar diens opvolger: Adaptation.
    Heel komisch pakt deze film de draad op van een zijspoor van Being John Malkovich. Hoofdpersoon in Adaptation is Charlie Kaufman, de scenarioschrijver van Being John Malkovich.
    Maar mijn God, wat is Adaptation een verschrikkelijk saaie film! In driekwart van de film gebeurt hoegenaamd niets, en dat niets is niet onderhoudend niets, met voelbare spanning, of humoristisch niets, geniaal in zijn leegheid, nee, het is gewoon niets…
    De film eindigt met een kakafonie aan geweld en actie, maar helaas, Adaptation is reddeloos verloren. “Don’t fucking waste two hours of my life with such a movie!”, roept één van de personages in de film. Maar het kwaad is al geschied…

    » Adaptation (Sony Pictures)