Planningen

NoodpaspoortWij, Strumse en Lud, zijn erg gesteld op zekerheid. Daarom plannen wij al onze bezigheden graag ruim van tevoren. Voor een leuke vakantie kan deze termijn al gauw van enkele maanden oplopen tot meer dan een jaar. Zo weten wij bijvoorbeeld nu al dat we in september 2004 naar Australië gaan.
    Vorige week kwamen wij in de bieb oude vrienden van ons tegen, Jantje en Klaasje. Zij waren net met een last-minute naar Kroatië geweest. Hun positieve verhalen hebben ons aan het denken gezet.
    Komende week hebben wij toevallig een weekje vrij. We wilden wat gaan fietsen in Nederland.
    Schoenmaker blijf bij je leest!
    Geheel in de war gebracht door de last-minute verhalen van Jantje en Klaasje hebben wij – oliedom, wat is er toch met ons aan de hand! – een – ja, wij schamen ons diep – vakantiereisje naar Griekenland geboekt. Vertrek: maandag 28 april.

    Dat kon niet goed gaan!

Zaterdagmiddag schoot ons opeens te binnen dat onze paspoorten voor een visumaanvraag bij de Russische Ambassade te ’s-Gravenhage liggen, en niet binnen een week terug te verwachten waren. En voor een reis naar Griekenland is toch echt het bezit van geldig paspoort vereist…
    Maar gelukkig blijkt er in het overgereguleerde Nederland zelfs een instituut voor hopeloze gevallen als ons te bestaan: De Afdeling Nooddocumenten van de Koninklijke Marechaussee.


    Voor straf moeten we nu wel met een vernederend roze paspoort de grens over…

Update
Reageren op deze post is niet meer mogelijk.