Atelier Manenburg

Bezoek deze geweldige website!Heel vroeger, toen steden nog niet door snelwegen en klaverbladen, maar door stadsmuren en uitkijktorens verdedigd werden, kende Utrecht een heuse stadwal. Deze ommuring werd op diverse plaatsen verstevigd door bolwerken: zware torens voorzien van schietgaten. Deze bastions droegen illustere namen als Zonnenburg, Sterrenburg en Manenburg. Een aantal van deze bolwerken zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Kanaleneiland, Overvecht of Leidsche Rijn bestonden nog niet toen de stadswal werd aangelegd. Daardoor komt het dat een van de bastions – bolwerk Manenburg – feitelijk in hartje Utrecht, nabij café ‘t Ledig Erf ligt. Dit bolwerk wordt tegenwoordig niet bemand door stoere ridders in maliënkolders, maar door kolderieke beeldend kunstenaars. Bolwerk Manenburg is nu Atelier Manenburg!

Atelier Manenburg heeft sinds kort een eigen website. Geen hippe flashproductie waar je verdwaald in de navigatie, maar een simpele en heldere pagina met leuke informatie.

    » Atelier Manenburg