Bolama Beach

Bolama Beach in de toekomst??We zijn lekker bezig deze week. Primaire Berichten kreeg alwéér een e-mail (het wordt tijd dat we een nieuwe actievorm bedenken).

Bolama Beach in het West-Afrikaanse land Guinee-Bissau wordt bedreigd door de komst van giftige oude sloopschepen. De Verenigde Naties (Unesco) hebben in 1996 het gebied gekwalificeerd als natuurreservaat. Bolama is bekend door haar grote variëteit aan wilde dieren, waaronder zeekoeien, nijlpaarden, otters, zeeschildpadden, zout-water krokodillen en 700.000 trekvogels. Er dreigt echter gevaar! Een gepland sloopstrand zal olie en gevaarlijke stoffen zoals asbest naar Guinee-Bissau brengen. Met alle gevolgen van dien voor de natuur en het leven van de plaatselijke bevolking. Doe mee: stuur nu een e-mail naar de Verenigde Naties met het verzoek om meteen in actie te komen.

    » Shipbreaking (Greenpeace)