Kippen

Onderzoek heeft uitgewezen dat de lezers van de Primaire Berichten dol zijn op het tekenen van online petities. Gisteren hebben wij in onze schamele onbeduidendheid getracht een hart onder de riem van Amina Lawal te steken. Vandaag pogen wij op de bres te springen voor de houders van hobbykippen die weigeren hun huisdieren in alle kilte te laten afslachten.

Laten we wel wezen, welke gek zet zijn kippen, hanen, korhoenen of postduiven in een krat aan de kant van de weg, terwijl er drie goede redenen zijn dit absoluut niet te doen:
1. Hun soortgenoten in het wild blijven rustig rondvliegen, dus kunnen even gemakkelijk de kippenpest blijven verspreiden.
2. De huidige rigoreuze aanpak van de kippenpest is het gevolg van de dieronterende intensieve veehouderij. Waarom moeten de hobbypluimveehouders (wat een woord) dan op de blaren zitten?
3. Het enige belang om onze lieve diertjes af te maken is het exportbelang van de grote kippenboeren. Alleen om die belangen veilig te stellen mogen de hobbykippen zelfs niet inge-ent worden. Terwijl de jankende veroorzakers straks zelf met opgehouden hand op het Binnenhof om compensatie staan te brullen.

    » Laat Brussel weten dat je dit niet pikt!
    » Teken ook nog even tegen de steniging van Amina Lawal
    » Derderangsburgers