Land of the living – Nicci French

15 jaar geleden las ik voor mijn Engelse lijst The Collector van John Fowles. Het verhaal over een psychopaat die een meisje in zijn huis vasthield alsof zij een onderdeel van zijn vlinderverzameling was. Ik was dit boek allang vergeten tot ik onverwachts Nicci French’s Land of the living in handen kreeg.
    Deze thriller lijkt in het begin namelijk erg op Fowles’ collector: een meisje wordt in een duistere ruimte gevangen gehouden door een onbekende man. Dit meisje, Abbie Devereaux, laat zich echter niet klein krijgen en doet er alles aan om uit de macht van haar ontvoerder los te komen.
    Het begin van het boek is erg schematisch van opzet en gaf mij het idee dat het neerzetten van verhaallijnen belangrijker was het schrijven van een mooi en pakkend verhaal. Maar na 100 bladzijden houdt Nicci French je in een wurggreep vast en de laatste 200 bladzijden ben je gedwongen onafgebroken met hortende adem door te lezen.

    » Nicci French
    » The collector – John Fowles