2004: sportjaar van het jaar!

2004 is een onvergelijkelijk sportjaar. In juni zien we het EK voetbal tegemoet. In juli volgt dan de daverende clash tussen Armstrong en Ullrich in de Tour de France, waarna we ons allen opmaken voor het beklimmen van de Olympus. In dat licht bezien is het eigenlijk ongelooflijk dat het interessantste en belangwekkendste sportevenement van dit jaar reeds op dit moment plaatsvindt, nota bene in Wijk aan Zee.
 
De toppers van de schaakwereld hakken er in Wijk op los alsof zij Sauron tegenover zich hebben en slachten op het bord de pionnen als kleine orcjes af. Dramatisch en totaal onverwachts was toch wel het verlies van nr. 2 van de wereld Kramnik, die er in de eerste ronde tegen de Armeniër Akopian niet aan te pas kwam. Alle overige partijen eindigden in remise.
 
    » Corus Chess Tournament