Onvindbaar

Het borrelt op de pagina over Tanja Grotter, waarvan ik twee maanden geleden met een vertaling begon. Nederlanders zijn een nieuwsgierig volk en willen nu graag het hele boek lezen. Maar dat is – net als Mein kampf overigens – verboden in Nederland. In België is Tanja Grotter en de magische contrabas verschenen bij uitgeverij Roularta Books. Op hun website staat echter geen enkele verwijziging naar het Grotterboek. Daarom heb ik hun de volgende mail gestuurd:
 
Geachte heer/mevrouw,
Via internet ontdekte ik dat de Belgische uitgave van “Tanja Grotter en de magische contrabas” bij uw uitgeverij verschenen is. Is het mogelijk om dit boek bij uw uitgeverij vanuit Nederland te bestellen?
Met vriendelijke groet,
greut.nl

 
Vijf minuten na het verzenden van bovenstaande mail krijg ik al antwoord van een rappe Belg:
 
Helaas moet ik u melden dat dit boek niet meer beschikbaar is in de uitgeverij.
 
Hier neemt een greut natuurlijk geen genoegen mee:
 
Dat is jammer. Weet u toevallig of er geen tweede druk zal verschijnen? Ik heb de indruk dat er vanuit Nederland en Belgie veel vraag naar is.
 
Weer volgt een retesnel antwoord:
 
Er bestaan geen plannen om dit boek te herdrukken. Wegens de grote gelijkenis met de boeken van Harry Potter mag dit boek niet meer in de handel. Onze excuses.