Pjotr Svidler

De Russische kampioen Pjotr Svidler lijkt wel een gezette uitvoering van Jan Ullrich!Zojuist is in Wijk aan Zee de aftrap gegeven voor de vierde ronde. Kraker vandaag is de partij tussen Kramnik (de wereldkampioen) en Svidler (de kampioen van Rusland).
 
Afgelopen zaterdag stond er in het NRC Handelsblad een interview van schaakjournalist Dirk Jan ten Geuzendam met Pjotr Svidler. Naast schaken blijkt Svidler ook passies als cricket en biljarten te hebben. Als Ten Geuzendam hem vraagt of schaken wel zijn grootste passie is, is Svidler beledigd: “Dat dacht ik wel. Zelfs als ik in een park loop waar ergens twee prutsers zitten te schaken, moet ik toch even kijken wat ze op het bord hebben. Pas als ik daar ooit achteloos aan voorbijloop, wordt het tijd om me zorgen te maken”.
 
Update: Kramnik heeft de partij gewonnen. Vooralsnog is onduidelijk waarom Svidler in een schijnbare remisestand opgaf.