Auf der Maur – Melkweg

Auf der Mauer, Auf der Lauer Sitzt ‘ne kleine Wanze.
Auf der MaurDat de orcs nog lang niet uitgemarcheerd zijn, bewees het optreden van Auf der Maur gisteren in een uitverkochte Melkweg. Regelrechte beukmuziek uit Midden-Aarde, of, voor de “people and aliens” die op de aardkorst leven: “Metal voor mietjes”. Echt heavy wilde het immers niet worden, maar dat had niemand verwacht die het lekker overgeproduceerde debuutalbum kent. De vijfkoppige band bracht alle nummers van deze cd in willekeurige volgorde, waarbij vooral “My foggy notion” positief opviel. Op de plaat een nogal suf nummer, live stuwend en meeslepend gebracht.
 
Voorts was het lachen geblazen om het heroïnehoerenpakje en het soms knullige optreden van de zangeres. De stemkracht van Melissa Auf der Maur laat nog enigszins te wensen over, maar de ambitie om in voetbalstadions vol hardrockfans op te treden is vast aanwezig. De swingende rockmuziek biedt daar alle ook kans toe.
 
Helaas zal ik er de volgende keer niet bij zijn. Gisteravond moest ik 15 + 3,30 + 2,50 (entree + reservering + lidmaatschap) euro voor de entree neerleggen, bijna 45 gulden! De prijzen voor de poppodia rijzen de pan uit. Geen wonder dat de legendarische Pietros Dlaskos ooit uitriep: “Belachelijke prijzen, maar we pakken ze wel lekker terug door al hun muziek te downloaden en te fikken.”
 
    » Auf der Maur