Italiaans nichtenballet

Ondanks wervelend voetbal in de wedstrijd gisteren tegen de Zweden, mag het Italiaanse elftal zich na 2 wedstrijden al opmaken voor de thuisreis. Het ligt niet aan de techniek van de Italiaanse voetballers, maar wel aan hun instelling.
Italië bloemenland
Vorig jaar wekte Garri Kasparov beroering in de schaakwereld door een tegenstander te diskwalificeren (wie ook al weer?) die een “homoseksuele zet” gedaan zou hebben. Seksuele geaardheid en sport gaan blijkbaar goed samen, want gisteren vertoonden de Italiaanse spelers een waar nichtenballet. Op zich niet vreemd in een land waar de belangrijkste sportkrant op roze papier verschijnt en de koploper in de Giro d’Italia in een roze wielershirt moet rondrijden.

Tegenover de Zonen van Wodan stelde Trappatoni een meisjeselftal op met namen als Buffon (de nar), Fiore (de bloem) en Gattuso (het katje). Zo’n Panucci (het broodje) staat vlak voor de wedstrijd toch minstens twee uur zijn haar te föhnen? Elke wissel die Trappatoni inbracht, had weer zo’n mooi uitgesneden sikje en van dat zorgvuldig gekamde haar. Het opvallendst was toch wel Vieri, die zo bang was dat zijn coupe in de war raken zou, dat hij elke bal voor het doel voorzichtig overkopte.

Italië kan dus inrukken, maar ai, wat zonde!