Opmerkelijke spam

Meestal delete ik de vele spamberichten die dagelijks in mijn mailboxje ploffen, direct. Vandaag kreeg ik er een met de Duitse titel “Libanesen in Berlin” en ik vroeg me opeens af wat er in stond.
 
Het bleek een tegen moslims gerichte racistische oproep te zijn. Zo zouden Libanese moslims in Berlijn niet alleen de lokale drugscene beheersen, maar daarnaast ook nog – en dat verontrustte de dubieuze auteur blijkbaar het meest – illegaal uitkeringen aanvragen: “In einigen Szenen im Berliner Sozialamt, konnte man vor lauter Kopftuecher nicht einmal mehr die Waende sehen!”
 
De ultieme domheid van zo’n mailtje spreekt wel uit het feit dat er gesuggereerd wordt dat bandieten die miljoenen opstrijken met de drugshandel, ook nog de tijd en administratieve moeite zouden nemen om een paar honderd uitkeringseuro’s te toucheren. Het risico dat zij tegen de lamp zouden lopen sluit zo’n relatief geringe bijverdienste mijns inziens uit.