Heather Nova – Paradiso

Het is te hopen dat Heather Nova gisteren op haar verjaardag in de Paradiso verder kon kijken dan de derde rij, anders zou zij wel eens op het idee kunnen komen dat het Nederlandse volk louter uit kalende veertigers bestaat. Maar dan wel veertigers die als jonge pubers tekeer gaan, want in plaats van de gebruikelijke zuurpruimen voerde gisteren een laaiend enthousiast publiek in de “poptempel” de boventoon. Elk nummer werd afgesloten met een staande ovatie, die minutenlang zou aanhouden als de band geen nieuw nummer ingezet zou hebben.

Wat betoverde het publiek? Was het Heather’s oogverblindende oranje avondjurk? Of toch haar superieure stem? De uitvoering van haar nummers waarschijnlijk niet, want die was zeer rustig en deed enigszins plichtmatig aan.

Een concert van Heather Nova is altijd de moeite waard, maar de volgende keer graag overal zitplaatsen in de zaal. Naar een staconcert van onder de 160 bpm ga ik namelijk niet meer.

    » Heather Nova
    » Engelstalig concertverslag met foto’s
    » Heather Nova op Crossing Border 2002