Audioscrobbler

AudioscrobblerNadat lange tijd – i.v.m. heftige performance-problemen – de inschrijving gesloten was, kun je je sinds kort weer aanmelden bij de cijferfetisjisten van Audioscrobbler. Deze gratis online service beheert de statistieken van alle muziek die je afspeelt in je PC-mp3-speler (WinAmp, Windows Media Player, iTunes e.d.). Aan de hand van de nummers die je speelt wordt jouw muziekvoorkeur aan die van andere audioscrobblers gelinkt en krijg je tips over muziek die wellicht in jouw straatje valt.

Mijn eerste Audioscrobbler-aanwinst was de band Snow Patrol, een hele rij aan verdere recommendations ligt inmiddels te wachten om beluisterd te worden. Let er wel op dat je mp3’tjes goed ‘getagt’ zijn, anders kan de Audioscrobbler-server er niks mee.

    » Audioscrobbler
    » Primaire Audioscrobbler