Even zuigen

Facing Facts is in 1995 opgericht en heeft voor veel organisaties de eerste activiteiten op Internet verzorgd. Nu in 2004 ontwikkelen en beheren wij bedrijfskritische oplossingen waarbij we gebruik maken van internettechnologie. “Bedrijfskritische oplossingen” die alleen werken in Internet Explorer, want van Firefox of Mozilla hebben deze sitebouwers uit Amsterdam nog nooit gehoord.

Op tv maakt Postbus 51 reclame voor “meer bewegen”. De website die dit advies van de overheid ondersteunt heet www.flash123.nl. Leuke website in firefox, want dan krijg je alleen de melding “Let op!” te zien.

Ik stuurde de webmaster maar het volgende mailtje:

Hallo,

Na een spot op tv besloot ik de site www.flash123.nl te bekijken. Met mijn default browser, Firefox 0.9. Ik kreeg een melding in het scherm “Let op!”, waarna er verder niets gebeurde. Toen ik de code bekeek zag ik een javascript, die op aanwezigheid van een aantal browsers checkte, maar niet op Firefox. Daarom kon de redirect naar http://www.flash123.nl/index_fs.html niet uitgevoerd worden. Vreemd, want die laatste pagina kan ik met Firefox uitstekend bekijken. Het kan geen kwaad om u hiervan op de hoogte te stellen, dacht ik, omdat na IE6 Firefox momenteel de populairste webbrowser is.

Met vriendelijke groet,
The Lud

Of Firefox echt zo populair is weet ik niet, maar het klonk wel stoer. In de HTML-code van flash123.nl geeft de prutser met misplaatste trots zijn identiteit prijs: Facing Facts.

    » Over web standaarden