Carlsen vs. Karjakin

Op dit moment vindt op Mallorca de jaarlijkse Schaakolympiade plaats, een schaakwedstrijd tussen landen. In het veld van 128 deelnemers leidt Oekraïne overtuigend. Ivantsjoek maakt aan het eerste bord een zeer sterke indruk en heeft nog geen partij verloren. Een andere Oekraïener die aan de lopende band punten binnenhaalt is Sergej Karjakin.

Hoewel Magnus Carlsen momenteel te boek staat als de jongste Grootmeester op deze planeet, is Karjakin nog altijd op jongste leeftijd in het bezit van die titel gekomen. Carlsen was namelijk al 13 toen hij GM werd, Karjakin pas 12. De nu 14-jarige Karjakin heeft momenteel aan bord zes een imposante score van 5,5 uit 6. Carlsen kwam pas later op Mallorca aan en heeft nu (aan bord 1!) een score van 2,5 uit 3.

De als achtste geplaatste Nederlanders bivakkeren nu op stek 26. Grootste verrassing is Cuba, momenteel vijfde. Ook de Nederlandse dames schaken, en wel onder leiding van Dimitri Reinderman, die alles behalve tevreden is. In plaats van 15e staat zijn team 25e.