Het afgeblokte roosje

Het blijft etteren met dat roosje. Eerst wordt er een naakte poes op de muur geschilderd, dan wordt daar een bus zwarte verf tegenaan gemikt, en vervolgens besluit de “kunstenaar” aan zelfcensuur te gaan doen: het poesje is nu afgeblokt:

het roosje in 3 stadia
Van mij had die schildering er nooit hoeven komen. Het gedicht alleen (maar dan wel leesbaar) zou voldoende geweest zijn. Maar als je dan zo stoer bent om een metershoge naakte vrouw te schilderen, zou het van meer lef getuigen als je niet bij de eerste de beste pot zwarte verf bakzeil haalt.

De kunstenaar staat blijkbaar niet achter zijn eigen ontwerp. Daarom zal ik binnenkort zelf met een nieuw en baanbrekend voorstel komen. Ondertussen kan de muur vast witgeschilderd worden.

    » Aan een roosje – murales in Amsterdam (18 mei 2004)
    » Het bekladde poesje (10 juni 2004)