Nederland in 2005

Op de zwemclub hoor je nog eens wat. Enkele weken geleden vertelde H* hoe hij in Amsterdam Oud-Zuid op de fiets achtervolgd was door een Sjonnie in een pooierbak die vond dat hij zich niet goed aan de voorrangsregels gehouden had. Op een gegeven moment werd H* klemgereden en kreeg hij een paar rake klappen. Toevallig reed er toen net een motoragent langs die ingreep. H* wilde aangifte doen op het bureau, maar werd daar onverrichterzake weggestuurd. Hij had “geen zichtbaar letsel” en daarom kon geen aangifte gedaan worden.

Deze week verdween zwemleraar N* achter de tralies. In Amsterdam Buitenveldert reed hij met de fiets door rood licht, waarop hij door de politie werd aangehouden. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd hij zonder pardon meegenomen naar het bureau en direct opgesloten in een cel. Uit zijn onverwachte lijden werd hij pas verlost toen zijn vrouw hem na anderhalf uur kwam ophalen.