Remkes

RemkesDe dagen van minister Remkes zijn geteld. Vooraanstaande VVD’ers wilden in een eerder stadium al van hem af, omdat hij in het kabinet “te onzichtbaar” zou zijn. Die VVD’ers zullen dus wel in hun handen staan te klappen nu Remkes voorpaginanieuws is?

Welnee, samen met wat zeikerds van de PvdA probeert de VVD haar eigen minister pootje te lichten. Remkes was in Thailand op het moment van de Tsunamiramp. Het wordt hem nu verweten dat hij niet meteen de ramptoerist is gaan uithangen en de hulpverleners voor de voeten is gaan lopen. Binnenkort krijgt hij zijn congé.

Opmerkelijk dat de Minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, Powell, in eigen land de tegenovergestelde kritiek krijgt. Powell is wel naar het rampgebied afgereisd en sommige Amerikanen vragen zich af wat hij daar aan het doen is en waarom hij daar de hulpverleners in de weg loopt.