Explosie

De nacht van zondag op maandag, 2 uur. Een enorme enorme knal. Gegil op straat. Wij zitten direct rechtop in bed. S. springt eruit en kijkt uit het raam: “Er staat een auto in brand!” Ik klauter slaapdronken uit bed en kijk ook uit het raam. Op straat woedt een enorme vlammenzee. Metershoog vuur klimt uit een geparkeerde auto. “Ik ga 112 bellen!”, roept S. en rent naar de andere kamer waar de telefoon staat. Zij belt de brandweer. Zal ik een foto maken, denk ik. Het begint naar rook te ruiken in onze kamers. Ik sluit de luchtroosters. De baby slaapt wonderwel rustig door. Een tweede auto vat vlam. Na een minuut of tien komt de brandweer de straat inrijden. De twee wagens stoppen op ongeveer 30 meter van de brandhaard, slangen worden uitgerold en in korte tijd wordt het vuur geblust. Buren staan op straat. De politie is gearriveerd en voert een technisch onderzoek uit. Wij gaan bibberend weer naar bed, maar kunnen moeilijk de slaap vatten.

Autowrak

‘s Ochtends vroeg worden de twee wrakken weggesleept, de straat wordt schoongespoten. Als ik even later buiten loop, zie ik overal glassplinters liggen, zelfs tot om de hoek de Balboastraat in. In de Cabotstraat ligt bloed. De ramen van de Westerweelschool zijn beschadigd en op alle auto’s in de omtrek liggen glassplinters. AT5 spreekt van een enorme explosie, die lijkt op die van een bom. Het lijkt mij een uit de hand gelopen jongensgrap. De have-not’s die de yuppen in het Balboapand eens willen laten schrikken. Volgens AT5 zijn twee mannen gewond geraakt en aangehouden in een ziekenhuis. ‘s Middags maakt de televisiezender filmopnamen in de straat. SBS6 meldt dat het zou gaan om een uit de hand gelopen drugsruzie. In Het Parool staat een foto van de uitgebrande auto.

    » Enorme explosie in Admiralenbuurt (AT5)