Lang leve Demon

Demon InternetIk ken maar drie telefoonnummers uit mijn hoofd: dat van mijzelf, dat van mijn moeder en dat van de helpdesk van Demon Internet. Wat heb ik de laatste weken veel met die gasten aan de lijn gehangen.

Ik was verhuisd en wilde graag weer ADSL hebben. Daarvoor moest ik bij Demon eerst mijn abonnement opzeggen en toen weer aanvragen (maar dat zou de schuld zijn van de KPN). Die aanvraag duurde een week of vier. Daarna deed mijn internetverbinding het natuurlijk niet direct. Aanvankelijk bleek ik als abonnee met een inbelaccount geregistreerd te staan en die abonnees kunnen niet gebruik maken van ADSL. De laatste maand had ik het probleem dat mijn internetverbinding steeds wegviel nadat ik een minuut of vijf online was geweest. Een reboot van mijn pc was nodig om mij weer met de wereld in de contact te brengen. Waarna een nieuwe termijn ra-zend-snel internet inging en – na een minuut of vijf – weer afliep…

Vandaag belde ik voor de zoveelste keer mijn vrienden bij Demon eens op om te kijken of ze nog nieuws hadden. Opeens trof ik een snuggere medewerker. Mijn mededeling dat ik wel streaming audio kon blijven beluisteren, terwijl mijn emailprogramma en mijn webbrowser geen sjoege meer gaven, deed hem een licht opgaan: “bla bla DNS server, ping zus en zo”. Kortom, in plaats van “verkrijg automatisch een DNS server” zijn mijn instellingen nu als volgt:

DNS instellingen Demon

En zowaar heb ik vandaag nog niet het probleem gehad van een wegvallende verbinding…