Tabellen

Onlangs heb ik meegewerkt aan de nieuwe website voor het Milieu- en Natuurplanbureau, die moest voldoen aan webstandaarden. In de website komen een aantal formulieren voor.

In de webstandaardenwereld zijn de afgelopen tijd verwoede discussies gevoerd over de vraag hoe de HTML van formulieren er uit zou moeten zien. Tabellen waren afgezworen, en formulieren werden nu opgemaakt met labels, of – als ze iets complexer waren – met unordered lists of definition lists.

Bij het MNP heb ik zo’n beetje alles toegepast. Eén formulier kostte echter zoveel tijd dat we besloten om het – de webgod moge ons vergeven – in een tabel te plaatsen…

Op reboot7 spraken de webgoeroes Jason Fried en Douglas Bowman. Wie schetst mijn verbazing toen zij beide zeiden dat zij tegenwoordig weer – bij gebrek aan CSS2-support – tabellen gebruiken om formulieren mee op te maken.