Een bezoek aan Odeon

Discotheek Odeon aan de Singelgracht in Amsterdam is geheel vernieuwd. Na het zoveelste binnenbrandje is blijkbaar besloten om de discotheek in het karakteristieke grachtenpand uit te breiden met een café.

OdeonIn een ver verleden, toen ik de dansgelegenheid regelmatig frequenteerde, had Odeon de naam om een van de weinige discotheken van de stad te zijn waar je een uiterst gemeleerd publiek kon aantreffen: studenten van de universiteit, vertegenwoordigers in bouwmaterialen, stucadoors en werklozen: allen bezochten zij de populaire discotheek zonder hierbij te letten op hun eigen huidskleur. Odeon kende toen nog drie danszalen. In alle drie de zalen werd andere verschrikkelijke, dansbare muziek gedraaid.

Gisteravond besloot ik deze dampende, ronkende dansmachine weer met een bezoek te vereren. Ik kwam lekker vroeg, om zeven uur, want ik heb ook een vrouw en kinderen. Maar wie schetst mijn verbazing toen ik ontdekte dat ik voor een dichte deur stond? De danszalen waren gewoon dicht! Op zaterdagavond! Hoe verzin je het?

Ik had geen zin om tot half acht te wachten om dan misschien tot de ontdekking te komen dat de deuren nog steeds niet opengingen. Ik ben naar huis gegaan en ben lekker vroeg onder de wol gekropen. Uitstekend geslapen!

Volgende week bezoekt Greut het mateloos populaire uitgaanscentrum Panama aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam!