Topalov weergaloos

Hemel en aarde houden hun adem in terwijl ze toekijken bij de exercitie van Veselin Topalov in San Luis. Na 5 rondes heeft hij reeds vierenhalf punt veroverd en ligt hij anderhalf punt voor op zijn naaste belagers Svidler en Anand.

GM Sergej Sjipov geeft dagelijks op de Russische schaaksite Chesspro live commentaar. Volgens hem is het spel van Topalov een voorbeeld voor allen: “Het maakt niet uit of je met wit, met zwart of met groen speelt, je kunt altijd voor de overwinning gaan!”

De Bulgaar heeft inderdaad beide Russen die aan het toernooi deelnemen, Svidler en Morozevitsj, nota bene met zwart opgebracht. Zoals ik al eerder aangaf kennen de resultaten van Topalov het afgelopen jaar een stijgende lijn en het kan niet anders of hij heeft zich enorm goed op dit toernooi voorbereid. We gunnen het hem van harte en hopen op een denderende einduitslag!

    » San Luis 2005