Grammatica van het Mandarijn

Eén van de belangrijkste redenen voor mij om Russisch te gaan studeren was de aantrekkingskracht van het onbekende alfabet, het Cyrillisch. Na een jaar zwoegen was de magie van die rare tekens verdwenen en was het voor mij een gewone taal geworden.

Gelukkig blijven er op de wereld genoeg geheimschriften over: Arabisch, Georgisch, Farsi, Japans, Armeens en Thais om er maar een paar te noemen. Het Chinees, met al zijn varianten, is de grootste taal ter wereld, misschien wel de moeilijkste en misschien wel de mooiste.

Grammatica van het MandarijnVorig jaar is de Grammatica van het Mandarijn verschenen, een prachtige inleiding op de belangrijkste taal van China door sinoloog Jeroen Wiedenhof. Het heeft lovende recensies gekregen en schijnt ook zeer interessant te zijn voor mensen die niet per se Chinees willen leren, maar gewoon een levendige belangstelling voor taal hebben.

Ik hou erg van mandarijn, vooral met Sinterklaas. Het boek kost slechts 80 euro en staat bovenaan mijn verlanglijstje. Helaas hebben wij bij het lootjestrekken een maximum van 10 euro ingevoerd…

    » Grammatica van het Mandarijn
    » Het Chinees bestaat niet (PDF)